PIKKUJOULUVAELLUS 2023

Pikkujouluvaellus la 25.11.2023 klo 17.00-19.00

PIKKUJOULUVAELLUS 2019

Tervetuloa Pikkujouluvaellukseemme Haalitalolle (Latikanmäentie 4) LA.30.11.2019. Vaellukselle voi lähteä alkaen klo 17 ja polun väki on paikalla klo 19 saakka. Lähtöpaikalla tervetuliaistonttumme keräävät  POLKUMAKSUA, eli kävelevät maksavat 1e/hlö, rattaissa pienet lapset vaeltavat maksutta. Varaathan tasarahan, kiitos! Turvallisuuden vuoksi toivomme myös, että osallistujat eivät ottaisi omia koiria mukaan, koska alueella on kotielämiä.

Vajaan km:n pituisella polulla tapaat monenlaisia tonttuja & eläimiä sekä tärkeimmät joulun hahmot, joulupukin kirjeitä voi myös tuoda postitontuillemme. Lisäksi lavan puolella on tarjolla riisipuuroa.
Muistahan varata mukaan taskulamppu & pukeutua säänmukaisesti.

Tervetuloa Pikkujouluvaellukseemme Haalitalolle (Latikanmäentie 4) LA 30.11.2019. Vaellukselle voi lähteä alkaen klo 17 ja polun väki on paikalla klo 19 saakka. Lähtöpaikalla tervetuliaistonttumme keräävät  POLKUMAKSUA, eli kävelevät maksavat 1e/hlö, rattaissa pienet lapset vaeltavat maksutta. Varaathan tasarahan, kiitos! Turvallisuuden vuoksi toivomme myös, että osallistujat eivät ottaisi omia koiria mukaan, koska alueella on kotielämiä.

Vajaan km:n pituisella polulla tapaat monenlaisia tonttuja & eläimiä sekä tärkeimmät joulun hahmot, joulupukin kirjeitä voi myös tuoda postitontuillemme. Lisäksi lavan puolella on tarjolla riisipuuroa. 
Muistahan varata mukaan taskulamppu & pukeutua säänmukaisesti.

Tervetuloa Pikkujouluvaellukseemme Haalitalolle (Latikanmäentie 4) LA 30.11.2019. Vaellukselle voi lähteä alkaen klo 17 ja polun väki on paikalla klo 19 saakka. Lähtöpaikalla tervetuliaistonttumme keräävät POLKUMAKSUA, eli kävelevät maksavat 1e/hlö, rattaissa pienet lapset vaeltavat maksutta. Varaathan tasarahan, kiitos! Turvallisuuden vuoksi toivomme myös, että osallistujat eivät ottaisi omia koiria mukaan, koska alueella on kotielämiä.

Vajaan km:n pituisella polulla tapaat monenlaisia tonttuja & eläimiä sekä tärkeimmät joulun hahmot, joulupukin kirjeitä voi myös tuoda postitontuillemme. Lisäksi lavan puolella on tarjolla riisipuuroa.
Muistahan varata mukaan taskulamppu & pukeutua säänmukaisesti.

PIKKUJOULUVAELLUS 2018

Tervetuloa Pikkujouluvaellukseemme Haalitalolle (Latikanmäentie 4) SU 2.12.2018. Vaellukselle voi lähteä alkaen klo 17 ja polun väki on paikalla klo 19 saakka. Lähtöpaikalla tervetuliaistonttumme keräävät  POLKUMAKSUA, eli kävelevät maksavat 1e/hlö, rattaissa pienet lapset vaeltavat maksutta. Varaathan tasarahan, kiitos! Turvallisuuden vuoksi toivomme myös, että osallistujat eivät ottaisi omia koiria mukaan, koska alueella on kotielämiä.

Vajaan km:n pituisella polulla tapaat monenlaisia tonttuja & eläimiä sekä tärkeimmät joulun hahmot, joulupukin kirjeitä voi myös tuoda postitontuillemme. Lisäksi lavan puolella on tarjolla riisipuuroa, jossa vapaaehtoinen puuroraha.
Muistahan varata mukaan taskulamppu & pukeutua säänmukaisesti. 

SIIVOUSKÖKKÄ HAALILLA MAANANTAINA 14.5.2018 KLO 17.30

KAIKKI JOUKOLLA MUKAAN KÖKKIMÄÄN. 

-KYLÄSEURA TARJOAA MAKKARAT JA MEHUT

HAALIN PÄÄSIÄÄSVALAKIA 31.3.2018 klo 18.30 alkaen

 
LAUANTAINA 31.3.2018 alkaen klo 18.30
                                                                                         
Illan ohjelmassa:

onnenpyörä hyvillä palkinnoilla 

arvauskisailu, voittajalle hieno tuotepalkinto 

arvonta arvauskisailuun osallistuneiden kesken, voittajalle Puustellin 700 €:n lahjakortti (toteutuneesta kaupasta) 

tarjolla makkaraa & juotavaa pikkurahalla
 
Pääsiääsvalakia syttyy klo 19.30.  
 
Alapää-seura Nurmo ry toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi!

Pystyriun eli karsitun koivun korkeuden arvauskisassa lähimmäs oikeaa korkeutta (8,38) osui Jarmo Mäkinen ja kaikkien arvan ostaneiden kesken arvottu lahjakortti meni Jasmin Hietalalle. -Onnea -

NAISTEN SAUNAILTA 10.3.2018

Kyläseura kutsuu siis naiset löylytettäviksi la 10.3.2018 klo 18 alkaen ja pukkarista aloitetaan silloinkin! Tervetuloa tekemään lumienkeleitä tai jääenkeleitä kelistä riippuen 😀! Ja eiköhän sitä jotakin märkää ja kuivaa tarjottavaa silloonki pöytähän löyretä, mutta omat evähät eivät ole silloonkaan kiellettyjä.

Saunailta kyläseuran miehille 4.11.2017 ja naisille 2.2.2018

Saunailta kyläseuran miehille 4.11.2017 ja naisille 2.2.2018

FRESBEEGOLFRADAN AVAJAISET SU 8.10.2017 KLO 13 ALKAEN

Järjestämme Haalin FRISBEEGOLFRADAN AVAJAISET koko perheelle su 8.10.2017 osoitteessa Latikanmäentie 4, Nurmo. Tapahtuma alkaa LAJIESITTELYLLÄ klo 13 Haalin urheilukentällä, jonka jälkeen n. klo 14 jatkamme heittokisan merkeissä yhden kierroksen verran. Voittajalle on luvassa palkinto ja paikalla on osaavia frisbeegolfin ohjaajia. Lapsille järjestetään vaihtoehtona myös muuta pientä puuhastelua.  

Tapahtuma on kokonaan ulkona, joten muistakaahan pukeutua sään mukaisesti.  Kyläseura tarjoaa jokaiselle ensimmäisen makkaran juomineen. Sen lisäksi paikalla on edullinen buffet, jossa on tarjolla suolaista & makeaa syötävää ja kuumaa & kylmää juotavaa. Avajaiset loppuvat klo 17 mennessä.

Frisbeegolfrata tullaan tulevaisuudessa rekisteröimään, ja sen jälkeen siellä järjestetään viikkokisoja. Lisäksi radan ylläpitoa varten perustetaan oma yhdistyksensä, joka jatkossa hoitaa rataan liittyvät asiat. Yhdistyksestä kiinnostuneet voivat tiedustella asiasta tarkemmin hallituksen sähköpostisosoitteesta alapaaseura@gmail.com.

UUSIA JA VANHOJA JÄSENIÄ KYLÄSEURAAN

Tervehdys kylälääset!

Alapääseura Nurmo ry:n kannatusmaksu vuodelle 2017 on 10€.

Saamillamme tuotoilla mm. pidämme Haalitaloa ympäristöineen kunnossa, maksamme työntekijän palkan sekä järjestämme erilaisia tapahtumia.

Viralliseksi kyläseuran jäseneksi pääsee jatkossa laittamalla meille tiedoksi hallituksen sähköpostiin täydellisen nimen, postiosoitteen, sekä halutessaan sähköpostiosoitteensa (alaikäraja 15 v). Jos ei halua käyttää sähköpostia, voi ilmoituksen jäsenyydestään lähettää/pudottaa, joko sihteerimme osoitteeseen Tullilla, Kunnanmiesten 7. Näitä tietoja käytetään vain kyläseuran asioiden tiedottamiseen.

Yhdistyslaki vaatii meitä ylläpitämään jäsenluetteloa, joten teitä tarvitaan

Saunaillat pidetään erikseen ilmoitettuna ajankohtana seuran jäsenille. Illoista tiedotetaan ainakin Facebookissa ja kotisivuilla

Hallituksemme sähköpostiosoite on alapaaseura@gmail.com. Tänne voi mm. ilmoittaa halukkuudestaan tulla kökkimään kanssamme ja esittää mieleen tulevia kysymyksiä sekä lähettää palautteita.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _

Tilinumero:FI60 49 24 1420 0350 50


Kannatusmaksu 2017

Saaja:Alapääseura Nurmo ry   (y-tunnus: 1445469-5)Maksaja:

Tililtä:
Viite:

585 651


Eräpäivä:


Euro:   10€

Kyläseura Info

Kuvaus kylän toiminnasta

Alapää koostuu monista pienemmistä kylistä. Alapään alueeseen kuuluvat seuraavat kylät: Teppo, Pihlajanmäki-Latikanmäki, Hemminki, Hippi, Koskela, Jaskarinkylä, Mäenkylä, Mannilankylä, Manunkylä ja Martikkalankylä.

Kylän läpi virtaavasta Nurmonjoesta on padottu ns. Hipin allas. Joesta on jo vuosikymmenten saatossa muodostunut "luonnollinen raja" kylän toimintaa tarkasteltaessa. 

Alapää-Seura, Nurmo ry / Puheenjohtaja Jarmo Suominen

Kyläseuran toimintatavat

Alapäänkyläseura on perustettu v. 1979 ajamaan kaikkien yhdentoista kylän etua.

Alapäänkyläseura on kylän yhtenäisin yhteyskanava kaupunkiin ja asukaslautakuntaan, muihin kyläseuroihin ja projektien tai hankkeiden rahoittajiin, koska kyläseuran toimintaan voivat osallistua luontevasti kaikki kylissä asuvat kotitaloudet.

Järjestöjen puheenjohtajat tai hallitukset voisivat muodostaa ns. keskustelufoorumin suunniteltaessa kylänkehittämishankkeita.

Kylän nähtävyydet ja resurssit

Alapäänkyläalueen perusilmeeseen kuluvat joki- ja peltomaisema. Joki on patoamalla saatu näyttämään järvimäiseltä. 

Joen molemmin puolin Ruhan sillalta Kirkon sillalle on Seinänaapurialueen maisematie.

Nurmonjoentie (Alapääntie) on mukana valtakunnallisessa pyöräilyreitistössä maiseman ainutlaatuisuuden vuoksi.

Kylällä on myös paljon metsässä olevia polkuja ja marjaisia metsiä.

Lapuan ja Nurmon rajalla on suoperäinen Martikkalanjärvi, joka on lähes koskematonta erämaata.

Kylien kehittämishankkeen investointihankkeena myönnettiin Leppilahden hiekkakuoppaa varten rahoitus.

Nurmon ja Lapuan rajalla oleva hiekkakuoppa kunnostettiin uimarannaksi ja vapaa-ajan viettopaikaksi.  

Hanke toteutettiin vuoden 1997 ja kesän 1998 aikana Nurmon kunnan ja Lapuan kaupungin yhteistyönä.

Kylien kehittämisprojektin myötä Alapään entisen kylätalon rantaan on valmistunut kesällä 1999 laituri ja grillauspaikka, joella liikkujille ja kyläläisille, sekä edellä mainittu Haali-talo.

Kyläalueella kantatien ja Hirvijärven tekoaltaan välissä on Isovuori, jossa on kulkenut aikoinaan yhdyspolku Keski-Nurmoon. Haali-Talolta lähtee luontopolku Isovuorelle.

Haalilla olevia harraste mahdollisuuksia

- urheilukenttä (300 m)

- pituushyppy

- kolmiloikka

- korkeus

- heittopaikat 

- mäkihyppy K10

- pulkkamäki

- pururata/latu 1km

- rantalentopallokenttä

- makkaranpaisto kota

- fresbeegolfrata